ΑΜΕΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αναλαμβάνω κάθε τεχνική εργασία

Εξυπηρετώ κάθε τεχνική ανάγκη

Σε όλη την Αθήνα και Αττική 

Εξυπηρέτηση &  Κυριακές & αργίες

 6932 860310    210 7520513 

Γιώργος Τρουλλινός 

6932860310

info@astyservice.gr

Υδραυλικά Καλοριφέρ

Αριθμός Αδείας 1626/Α

HOME ΑΠΟΡΙΕΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ON LINE ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ banner.astyservice.gr EMAIL LINK
Διαβάστε "Περί Δημοκρατίας και περί Κοινωνίας"

Αναζητήστε το περιεχόμενο των ιστοσελίδων μας μέσα από δεκάδες απαντήσεις μας σε ερωτήσεις και απορίες επσκεπτών. Αντι για τον  παραπάνω τίτλο ερώτησης μπορείτε να γράψετε άλες λέξεις πχ θερμοσίφωνας ή ηλιακός κλπ.

Απαντήσεις στις απορίες σας μέσα από την αναζήτηση του www.Google.com Υποβάλλετε σχετικές λέξεις και βρείτε εδώ τις σχετικές απαντήσεις

Μάκης 109.242.160.238 _ 109.242.160.238 _ _ _

Συστηματική λάθος καταμέτρηση και αναδρομική χρέωση

Ερώτηση   Κατοικώ σε πολυκατοικία (ιδιόκτητο διαμέρισμα) με αυτόνομη κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου (ένας καυστήρας δλδ) και η μέτρηση κάθε διαμερίσματος γίνεται σε κιλοβατώρες με ψηφιακό μετρητή. Στα τελευταία κοινόχρηστα μού χρέωσαν 15.000 κιλοβατώρες (μονάδες) για 4 μήνες και χρέωση 1.000 €. Φυσικά, είναι αδύνατον να καταναλώσει κανείς τόσες μονάδες σε 4 μήνες (τρεις, ουσιαστικά, ο πρώτος ήταν ο Οκτώβριος) και για αυτό ρώτησα τι συμβαίνει. Η απάντηση-εξήγηση που μου δόθηκε ήταν η εξής: Εδώ και δύο χρόνια (όσο κατοικώ εδώ), ο άνθρωπος που έκανε την καταμέτρηση έκανε λάθος συστηματικά στον αριθμό «κόβοντας» το τελευταίο ψηφίο. Λέει ότι έκανε λάθος ΜΟΝΟ στον δικό μου μετρητή και όχι στων άλλων διαμερισμάτων. Ετσι στην πρώτη σεζόν (2010) σημείωσε 250 μονάδες αντί για 2500, και στη δεύτερη 1100 αντί για 11.000. Φέτος, κάνοντας απλώς μια αφαίρεση (ο μετρητής ήταν σχεδόν στις 16.000) αποφάσισε να χρεώσει συνολικά και αναδρομικά ΟΛΗ την κατανάλωση που δεν είχε χρεωθεί. Ετσι, έδωσε στην εταιρεία κοινοχρήστων κατανάλωση 15.000 σαν να τα είχα κάψει τώρα. Και τα κοινόχρηστα βγήκαν σαν να είχα κάψει εγώ 15.000 στο τετράμηνο (στην πραγματικότητα ήταν 4.000) και θέλει τα χρήματα όλα και αναδρομικά. Μερικές σκέψεις: - Αν ο άνθρωπος καταμετρητής σημείωνε συστηματικά λάθος μονάδες, δεν είναι άκυρα όλα τα κοινόχρηστα θέρμανσης έως τώρα? (με δεδομένο ότι τα ποσά βγαίνουν με βάση τη συνολική κατανάλωση και η διαίρεση γίνεται στη συνέχεια). - Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω όσο αέριο έχω κάψει και δεν αμφισβητώ την ένδειξη στον μετρητή. Θα ήθελα όμως να πληρώσω το αέριο του 2010 σε τιμές του 2010 και του 2011 σε τιμές του 2011. Έχω δίκιο σε αυτό ή είμαι υπερβολικός; - Πλήρωνα τα κοινόχρηστα ανελλιπώς και πλήρως. Δεν είναι δικό μου λάθος το ότι ένας άνθρωπος έγραφε λάθος τα νούμερα. Ζήτησα να μου φέρουν όλες τις λίστες της εταιρείας κοινοχρήστων για την πολυκατοικία μας για να δω τι μονάδες έγραφε η χρέωσή μου κάθε φορά (δεν αναγραφόταν αυτό ποτέ στις ειδοποιήσεις μου). Περιμένω να δω ιστορικά την καταγραφή της κατανάλωσης. Τι άλλο περιθώριο αντίδρασης έχω; Να πληρώσω ολόκληρο το ποσό; Αν ναι, κερδίζει κάποιος από αυτο; Καταλαβαίνω ότι εδώ και 2 χρόνια πλήρωνα λιγότερα για θέρμανση και θέλω να τακτοποιήσω την οφειλή. Αλλά δεν δέχομαι ότι ο τρόπος υπολογισμού της χρέωσής μου σήμερα είναι αντικειμενικός.
Απάντηση  Υποθέτω ότι θα κάνετε και εσείς έλεγχο αν πράγματι έχουν γραφτεί αυτές οι κιλοβατώρες αν αφορούν τον δικό σας μετρητή κλπ. Επίσης τα ποσά που θα επιβαρύνουν τις κιλοβατώρες από παρελθόντες μήνες πρέπει να είναι τα ποσά εκείνων των μηνών. Να ξαναβγούν δηλαδή τα κοινόχρηστα των τελευταίων χρόνων δύο φορές μία με το λάθος και μία χωρίς το λάθος για να φανεί τι χρεώνεστε εσείς και τι θα πάρουν επιστροφή οι υπόλοιποι ένοικοι της εποχής εκείνης που ο λογαριασμός τους ήταν επιβαρημένος από το λάθος. το δε υπόλοιπο ποσό εγώ στην θέση σας θα το σκεπτόμουν αν θα το πλήρωνα. Ή τουλάχιστον θα το πλήρωνα με δικούς μου όρους πχ δόσεις κλπ.

Τρουλλινός Γιώργος 6932860310 Υδραυλικές εργασίες σε όλη την Αθήνα - Αττική Ντράφι, Βάρκιζα, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Ηλιούπολη
Αν σας απασχολεί παραπλήσιο θέμα ρωτήστε συμπληρωματικά. Ακόμα μπορείτε να σχολιάσετε ή να προσθέσετε κάτι στην υπάρχουσα απάντηση.
 

Όνομα / επώνυμο

 (προαιρετικό)

e- mail

 (προαιρετικό)

Γράψτε εδώ την Ερώτηση/Σχόλιο/Απάντηση

Λύσεις για όλα τα μικρά ή ΜΕΓΑΛΑ τα εύκολα αλλά και τα δύσκολα τεχνικά προβλήματα

ΑΜΕΣΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

[ Νεότερες Ερωτήσεις ]

Δεν θερμαινει

Συνδεση πολυκατοικιας με φ.αεριο με μοναδες για καθε διαμερισμα χωριστα

Τοποθέτηση ηλιακου θερμοσιφωνα σε σημειο χαμηλοτερο της οικιας μου

Διαροή καπνού

Tρεχει νερο απο το πλυντηριο.

Δεν έχω θέρμανση

ΑΠΟΡΙΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΑΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΩΣΤΑ..

Μεγάλη κατανάλωση καυστήρα αερίου

Τιμη δεξαμενης πετρελαιου

Πού κάηκε το πετρέλαιο?

Παγιο σε αυτονομη θερμανση;

Solar Star

Θόρυβος από την αποχέτευση

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΖΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

Χρέωση αυτόνομης θέρμανσης για πρώτο και τελευταίο όροφο

Συστηματική λάθος καταμέτρηση και αναδρομική χρέωση

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΛΙΑΚΟΥ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ ΤΖΑΚΙΟΥ

Μόνωση ανοξείδωτης καμινάδας

Προβλημα με την μπαταρια μπανιου.

Χαλασμένοι ωρομετρητές

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

Διακοπη απο κεντρικη θερμανση

Ηλιακός χανει το αντιψυκτικο από τον συλλέκτη.

ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ 40 ΤΜ

Ηλιακός θερμοσίφωνας.

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕ ΩΡΟΜΕΤΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΟ ΜΠΟΙΛΕΡ ΚΟΙΝΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ

Σωληνώσεις για τζάκι-καλοριφέρ

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ

[ Παλαιότερες Ερωτήσεις ]


Ρωτήστε μας οτιδήποτε σχετικό με την ύδρευση και τα υδραυλικά, βρύσες, μπαταρίες, καζανάκια, νεροχύτη, νιπτήρα, οτιδήποτε σχετικό με την θέρμανση και τον κλιματισμό με λέβητες καλοριφέρ, κεντρική θέρμανση και αυτόνομη, ηλεκτροβάνες και κυκλοφορητές, οτιδήποτε σχετικό με ζεστά νερά χρήσης από θερμοσίφωνα, ηλιακό, μπόϊλερ, ταχυθερμοσίφωνα ηλεκτρικό ή φυσικού αερίου και σύντομα θα σας απαντήσουμε εδώ στο site ή και στο email σας αν το επιθυμείτε (το email σας δεν θα είναι ορατό στο site)

Όνομα / επώνυμο

 (προαιρετικό)

e- mail

 (προαιρετικό)

Τίτλος Ερώτησης

Η ερώτηση σας

 

ΑΜΕΣΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ντράφι, Βάρκιζα, Αιγάλεω, Καλλιθέα, ΗλιούποληΑγία Βαρβάρα, Αγία Παρασκευή, Αγιο Δημήτριο, Αγιοι Ανάργυροι, Αθήνα, Αιγάλεω, Αλιμος, Αμπελόκηποι, , Αμπελόκηποι, Ανάβυσσο, Αργυρούπολη, Αρτέμιδα, Ασπρόπυργος, Αχαρνές, Βάρη, Βάρκιζα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βριλήσσια, , Βύρωνας, Γαλάτσι, Γέρακα, Γκύζη, Γλυκά Νερά, Γλυφάδα, Γουδί, Δάφνη, Δαφνί, Δραπετσώνα, Εκάλη, Ελληνικό, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Ίλιο, Καισαριανή, Καλλιθέα, Καματερό, Κερατέα, Κερατσίνι, Κηφισιά, Κολονάκι, Κορυδαλλός, Κορωπί, Κρωπία, Λιόσια, Λυκόβρυση, Μάνδρα, Μαρούσι, Μελίσσια, Μεταμόρφωση, Μέτς, Μοσχάτο, Νέα Ερυθραία, Νέα Ιωνία, Νέα Μάκρη, Νέα Πεντέλη, Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Νέο Ηράκλειο, Νέο Ψυχικό, Νέος Κόσμος, Νίκαια, Ντράφι, Παιανία, Παλαιό Φάληρο, Παλλήνη, Παπάγου, Πειραιά, Πεντέλη, Πέραμα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Πεύκη, Πικέρμι, Ραφήνα, Ρέντη, Ταύρο, Υμηττό, Φιλοθέη, Φιλοπάππου, Χαϊδάρι, Χαλάνδρι, Χολαργός, Ψυχικό,